A kutyák és macskák immunrendszere

Fogantatástól kezdve a kedvence immunrendszere fokozatosan fejlődik. Erősítésük elsősorban annak a tejnek köszönhető, amelyet anyja adott az első hetek alatt. Az elválasztás után rajtad, a tulajdonoson múlik, hogy elősegítsd-e a természetes védekezőképességet! A macska vagy kutya immunrendszerének javítása érdekében meg kell győződnie arról, hogy jól étkeznek, és rendszeresen gyakorolják-e.  A fajtájuknak, morfológiájuknak és általános egészségi állapotuknak megfelelő probiotikumokat is beadhatunk.

Az emberekhez hasonlóan a kutyák és macskák immunrendszerének is feladata a szervezet védelme, különös tekintettel a külső agressziókra. Az immunvédelem csökkenése törékenyebbé és sérülékenyebbé teszi az állatot. Ennek oka lehet valamilyen betegség, életkor, de néha egyszerűen az évszak is! 

A növényi gyógyszerek alkalmazása macskák és kutyák immunrendszerében továbbra is kiváló alternatíva az állat gondozásához. Ez a megközelítés köztudottan kevésbé agresszív, mint a hagyományos terápiás kezelések, mivel teljesen természetes. Nagyra fogja értékelni, hogy hatékony, és garantált mellékhatások nélküli gyógymódokat ad az állatának. A kutyáknak és macskáknak szánt növényi gyógyszerkészítményeink előnye, hogy az immunrendszert serkentik vagy szabályozzák, kedvence állapotától függően. 

Ilyen gyógyszerkészítmény például az Endostim. Természetes stimuláns és immunregulátor, természetes szabályozója a kutya és a macska immunitásának. Segíti az állat természetes védekezését és szabályozza az immunrendszer zavarait okozó összes folyamatot, mint például krónikus fertőzések, vírusos és bakteriális megbetegedések, rákos megbetegedések, íngyulladás, allergiák, autoimmun betegségek, kalicivirózis, macska leukózis, FIV (macska AIDS). A termékkel való kezelés időtartama 1-3 hónap. A 10 kg vagy kevesebb testtömegű állatok számára napi 1-3 ml ajánlott, a 10-20 kg testtömegű állatoknak napi 5 ml (kb. egy teáskanálnyi), a 20 kg feletti testtömegű állatok számára pedig napi 10 ml (evőkanálnyi) ajánlott. A terméket fecskendővel vagy kanállal közvetlenül szájba vagy étellel összekeverve kell beadni kedvencünknek. Fontos, hogy használat előtt mindenképp alaposan rázzuk fel, különben az emulziót nem stabilizálja a kémiai adalékanyag. Az adagokat mindenképp tartsuk be, legsúlyosabb esetben megduplázhatók.